U bent hier

Blog maken

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Blog maken? Tips!

Een eigen blog maken, steeds meer mensen maken de keuze om hiervoor te kiezen. Misschien ben je geteresseerd in een speciale sport en wil je dat graag met andere mensen delen. Dan zou je kunnen kiezen voor een blog maken. Het kan zo zijn dat je de hele dag actief op zoek bent naar nieuwe berichten, het laatste sportnieuws is voor veel mensen die van een sport houden erg belangrijk. Als jij dan een eigen blog kunt maken, dan kan het wel eens zijn dat je veel bezoekers gaat trekken, waarom? Omdat jij uniek bent en omdat er maar weinig mensen kiezen voor blog maken over een sport. Maar het is wel belangrijk dat je er aan denkt welke sport het gaat worden. Voetbal is bijvoorbeeld een sport waar veel mensen voor kiezen dus hier zullen al wel mensen je voor zijn geweest met blog maken. Maar denk eens aan een andere sport, honkbal bijvoorbeeld, daar zijn ook veel fans van en daar willen mensen ook wel graag het laatste nieuws van weten. Een goed idee om hier misschien een blog van te maken. Het gaat er gewoon om dat je een uniek onderwerp hebt gekozen, zodat je niet de zoveelste bent die kiest voor een blog maken met hetzelfde onderwerp.

De goede tips

Het werken met zoekwoorden is bij een blog maken ook belangrijk. Er zijn speciale programma's waaronder Wordpress die je kunt gebruiken om een goede blog te maken. Er zijn mensen die hier volop ervaring mee hebben en zo de blog in elkaar zetten. Een titel, een subtitel en een tekst. Dan kies je een aantal woorden uit die vaker voorkomen in de tekst en dat kunnen dan de zoekwoorden zijn. Maar je kunt ook eerst zoekwoorden bedenken, ga eens op onderzoek uit welke woorden mensen vaak gebruiken in de zoekmachine. Deze woorden kun je dan in de tekst terug laten komen, een goede manier om op deze manier meer bezoekers naar je eigen blog toe te trekken. Denk er aan, een relevant en niet veel voorkomend onderwerp zal er ook voor zorgen dat mensen naar jouw blog gaan komen. Ze willen dan toch graag de mening uiten en die van andere mensen weten, een goede reden dus om een blog te maken waar de mensen van kunnen genieten en waar de mensen de hele dag het nieuwste nieuws kunnen lezen, dan ga je veel bezoekers trekken!

Voordelen van een eigen blog maken

Het voordeel van een blog maken is dat hij van jezelf is. Je kunt er zelf in zetten wat je wilt en ook een nieuwe opstarten wanneer je hier zin in hebt. Je bent als het ware de beheerder van deze blog. Je kunt om te beginnen zelf eens goed na gaan denken welke onderwerpen je interessant vindt en hier een blog over schrijven, je kunt je eigen blog maken en dan eens rond gaan mailen dat mensen hier kunnen gaan kijken en kunnen reageren. Dat is een goede manier om er voor te zorgen dat mensen op jouw blog terecht komen.

Categorie: