U bent hier

Hoe schrijf je een goede blogpost?

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Stel jezelf eens de vraag, hoe goede blogpost schrijven? Het gaat er om dat je de blogpost met een doel gaat schrijven, dat je er iets vanaf weet en dat je informatie over gaat dragen aan mensen. Maar hoe ga je deze nu opzetten? Volg het stappenplan dat in dit artikel staat beschreven en dan heb je hoe dan ook aan het einde een goede blogpost. De vraag hoe goede blogpost schrijven, is dan meteen beantwoord als je maar even de tijd neemt om het goed door te lezen en om het eens uit te proberen.

Het stappenplan

De vraag hoe goede blogpost schrijven wordt nu opgelost door dit stappenplan, volg het goed en je hebt straks een goede post. Allereerst dien je een goed doel te hebben voor je blog, wat wil je aan de mensen over gaan brengen, wil je iets van de mensen weten of wil je hen informeren over specifiek nieuws? Dit dien je eerst helder te hebben. Als je het onderwerp weet en je weet ook het doel dat je hieraan wilt koppelen dan kun je gaan denken aan een goede titel en zoekwoorden. Hoe wil je gevonden worden door de zoekmachine? Welke woorden zijn belang voor je tekst, en stop een aantal van deze woorden ook in de titel van jouw blogpost. Als dit duidelijk is dan kun je gaan denken hoe je het bericht op gaat stellen. Het beste kun je in de eerste paar zinnen van de blogpost kort vertellen waar het over gaat en de spanning overbrengen naar de lezer zodat mensen graag verder willen lezen. Daarna ga je verder in op het onderwerp en geef je de lezer nog meer informatie. Op deze manier gaan de mensen jouw blogpost lezen. Maak hier gebruik van en zorg dat de mensen jouw berichten graag lezen, als dat zo is, dan krijg je veel reacties en zullen de mensen je berichten ook aan derden door sturen. Op deze manier heb je een goede discussie op gang gebracht die lang zal duren. Volg de stappen goed en jouw blog zit goed in elkaar dat is goed voor het aantal bezoekers. En als je het stappenplan eenmaal uit je hoofd kent, dan kun je zo een blogpost in elkaar zetten zonder er bij na te denken want de stappen zitten er dan goed in.

Schrijven en publiceren

Het bericht is af, je kunt het nu definitief gaan schrijven en gaan publiceren. Als mensen je nu vragen hoe goede blogpost schrijven dan kun je deze vraag direct beantwoorden. Je hebt namelijk geoefend aan de hand van het stappenplan en nu maar hopen dat veel mensen op je bericht gaan reageren. Breng het goed onder de aandacht bij de mensen en zorg er voor dat alles in goede banen wordt geleid.

Categorie: