U bent hier

Artrose tegengaan

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 06/27/2018 - 22:59

Met name bij ouderen is artrose een veelvoorkomende kwaal. Voor veel mensen is het niet alleen een aandoening die sommige bewegingen wat stroever maakt, of iets wat maakt dat sommige dingen net even wat minder lekker gaan. Voor veel mensen is het heel beperkend, en doen bepaalde bewegingen of buigingen enorm veel pijn. Het kraakbeen in de gewrichten en wervels is dan zo ver weggesleten, dat je botten nog maar heel stroef kunnen bewegen, en schaven ze elkaar bijna. Dit doet natuurlijk veel pijn, en zorgt dat die bewegingen soms vrijwel onmogelijk worden.

Artrose stoppen

Artrose is lastig te stoppen, want als er met bewegen druk op je gewrichten komt te staan, en vooral ook als je gewoon ouder wordt, slijt het kraakbeen in je gewrichten verder en verder af. Dat is ook het belangrijkste advies, geef de slijtende gewrichten voldoende rust. Dan kan je lichaam werken aan het herstel, en de wederopbouw van het kraakbeen.
Daarnaast zijn er hulpmiddelen die je lichaam kunnen helpen. Je lichaam gebruikt een aantal voorname bouwstoffen voor kraakbeen. Deze stoffen kun je als supplement nemen, en kunnen - als ze de juiste dosering hebben - je lichaam helpen bij het repareren van kraakbeen.

Supplementen

De belangrijkste supplementen voor kraakbeen zijn chondroïtine en glucosamine. Deze stoffen zijn vergelijkbaar, in dat het beide lichaamseigen stoffen zijn, die dus ook geheel schadeloos zijn om te gebruiken. Als je wil dat deze supplementen je lichaam optimaal helpen, is de dosering van de stoffen erg belangrijk. De supplementen worden namelijk altijd aangeboden in combinatie met andere stoffen, die je lichaam helpen om het goed op te nemen. Sulfaat is hier een voorbeeld van. Ook zijn er supplementen die bestaan uit een mix van glucosamine, chondroïtine en nog een aantal stoffen die goed zijn voor je botten en kraakbeen. De juiste dosering is dan alsnog heel belangrijk, waardoor het soms net zo makkelijk om gewoon aparte glucosamine en chondroïtine te gebruiken.

Deze supplementen hebben al veel mensen geholpen om weer wat soepeler en pijnlozer te kunnen bewegen. Heb jij ook last van gewrichtspijn of artrose? Of merk je dat je gewrichten soms stroever worden en ze aan het slijten zijn. Dan zijn deze supplementen zeker aan te raden om je gewrichten te onderhouden of te repareren.

Category: