U bent hier

Een auto importeren uit Duitsland

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 06/22/2018 - 23:28

Steeds meer mensen kopen hun auto niet in Nederland zelf, maar in het buitenland. Zij laten hem dan vervolgens hier naartoe transporteren. Het lijkt omslachtig, maar het is een manier die groeit aan populariteit. Waarom zouden mensen dit doen?

Ten eerste is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen wat voor soort auto's mensen nu eigenlijk importeren. Dit zijn heel soms gewone nieuwe personenauto's, deze kunnen soms iets goedkoper zijn in het buitenland, want het het waard kan maken om dit te doen. Soms zijn dezelfde automodellen ook vaker wat luxer uitgerust in een land als Duitsland, bijvoorbeeld.
Maar meestal zijn het tweedehands auto's die mensen importeren. Het voordeel hiervan is dat deze een soms een stuk goedkoper zijn in het buitenland, als er een groot aanbod van is. Bij tweedehands auto's hoef je een stuk minder bpm-belasting te betalen, en voorkom je dat je twee keer btw belasting moet betalen (zowel in het land van aankoop als bij de import naar Nederland). Bij de aankoop van de tweedehands auto hoeft dat gelukkig niet meer. Dit is de reden waarom veel mensen vooral weinig gebruikte auto's importeren. Auto's die wel aan de voorwaarden van een tweedehands auto voldoen (voor de belasting, voor het importeren, enz.), maar die nog in een zo goed als nieuwe staat zijn. Duitsland is er een heel groot aanbod van dit soort jong gebruikte voertuigen. En daarom is het populair om een auto te importeren uit Duitsland.

Je bespaart dus vooral op btw belasting en op de aanschafprijs, doordat het aanbod zo groot is. Daarnaast is de btw in Duitsland ook nog eens 2 procentjes lager. Al met al kun je er dus veel mee besparen. Het is alleen wel wat meer gedoe. De auto moet met een tijdelijk kenteken of met een auto transportservice naar Nederland gebracht, waar hij nog eens gekeurd word en dan een Nederlands kenteken kan krijgen. Keur hem dus ook vast in het land van aanschaf, is het advies, zo voorkom je een onverwachte misser.

Er zijn services die je volledig helpen met het gehele proces van het importeren van een auto. Het berekenen van hoeveel bpm je voor je auto moet betalen is hier een groot deel van. Dit is heel voordelig bij tweedehands geïmporteerde auto's, maar het ligt wel wat ingewikkelder. Verschillende rekenmethoden kunnen tot verschillende resultaten leiden, en je wilt natuurlijk de meest voordelige bpm berekenen.

Category:

Tags: