U bent hier

Beklim de hoogste berg van Afrika

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 11/21/2017 - 12:04

De Kilimanjaro is qua naam bij de meeste mensen wel bekend, maar meer informatie is vaak nog onbekend. De Kilimanjaro is een gebergte dat ligt in Tanzania en is de hoogste berg van Afrika. En wist je dat je deze berg kan beklimmen? Een unieke en onvergetelijke ervaring!

De Kilimanjaro wordt in het Swahili ook wel ‘De glinsterende berg’ genoemd vanwege de met sneeuw bedekte top. De berg is een dode vulkaan en het hoogste punt ligt op 5895 meter. Er zijn verschillende routes te belopen, waarbij de tijd en de moeilijkheidsgraad van de tocht verschillen. Om de top te bereiken ga je eerst door een stuk savanne en het tropisch regenwoud. Hier zijn nog heel wat planten en dieren te bewonderen. Op 2000 meter hoogte kom je aan in het Kilimajaro National Park en tref je tijdens de weg omhoog nog veel verschillende landschappen aan.

Verkijk je niet op de onderneming van deze trip. Vanwege de hoogte van deze berg is het toch echt belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg er ook voor genoeg tijd te nemen om te wennen aan de hoogte, zodat de kans op hoogteziekte wordt verkleind. Dit kan opspelen door een gebrek aan zuurstof en vaak is afdalen dan de enige remedie. Ter voorbereiding is het een optie om eerst een kortere hike te maken, bijvoorbeeld op mount Kenya of Meru. Ook is een goede uitrusting van belang, je krijgt te maken met verschillende ondergronden en temperaturen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de mogelijkheden in Tanzania? Breng dan een bezoek op de website van Tanzania Specialist.

Category:

Tags: