U bent hier

Ben jij een Googlegroeters?

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 11/10/2017 - 15:21

Ben jij een Googlegroeter?

Elke maand wordt Google meer dan een kwart miljoen keer begroet in Nederland. De meest gebruikte groeten zijn Hoi en Hallo, maar ook Goedemorgen en Yo wordt vaak gebruikt.

Grote kans dat jij nu denkt: “Zijn er serieus zoveel mensen die Hoi intypen in Google? Wat is er mis met hun…” Maar misschien denk je wel: “Ah, ik ben dus niet de enige”. En dat is precies wat ik dacht toen ik de cijfers over Googlegroeters ontdekte.

Ik moet dus toegeven. Ik ben zelf een Googlegroeter. Zo nu en dan betrap ik mezelf er op dat ik wanneer ik even niks te doen heb “Hoi” intyp in Google. Toen ik het een vriend vertelde keek die me raar aan zeg…. Maar gelukkig zijn er blijkbaar veel meer mensen met deze rare hersenkronkel.

We pakken de cijfers er even bij. Via een tool van Google Adwords kun je per zoekwoord zien hoe vaak er op gezocht wordt per maand. Ik heb een aantal groeten ingevuld en kom tot de volgende gegevens:

• Hoi (74.000)
• Hallo (74.000)
• Goedemorgen (33.100)
• Yo (33.100)
• Hey (9.900)
• Goedenavond (9.900)
• Goedemiddag (8.100)
• Doei (3.600)
• Goedendag (3.600)
• Hoe gaat het (2.400)

Deze groeten vormen dus samen 251.700 zoekopdrachten per maand! En dan hebben we nog lang niet alle varianten gehad. We mogen dus rustig stellen dat er behoorlijk veel Googlegroeters rondlopen in Nederland.

Maar nu de vraag: Waarom groeten mensen Google?

Daar ben ik zelf niet helemaal achter. Tot nu toe heb ik drie redenen kunnen vinden voor dit merkwaardige gedrag:
1. Verveling waardoor mensen maar iets gaan typen
2. Checken of de internetverbinding werkt. Vooral van toepassing op als je hoi zoekt
3. Spelling checken. Mensen willen dan bijvoorbeeld weten of het goedenmorgen of goedemorgen is. Dit gaat niet op voor “hoi”, “hallo” en andere makkelijke groeten.

Nu vraag ik me af: Ben jij een Googlegroeter? En als je er een bent, waarom groet je Google en met welke groet? Het zou toch leuk zijn als we iets meer te weten komen van dit grappige fenomeen. Zelf heb ik de website hoi-hallo.nl
En voor alle Googlegroeters: Geen zorgen, je bent dus niet alleen. Maar wel een beetje gek…

Category: