U bent hier

Doorlopend krediet

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Gastblogger op zo, 09/29/2013 - 11:30

Het doorlopend krediet is een van de meest populaire vormen van leningen in Nederland. Het is een geldlening waarbij de geldlener tot een bepaald maximum krediet beschikking heeft over dat geld. Als het maximum bereikt is, dan kan er niet meer geleend worden, maar als het maximum bedrag nog niet bereikt is, dan kan dat wel.

Aflossen van het doorlopend krediet is flexibel. Je moet elke maand wel een bedrag aflossen, maar als je het maximum bedrag nog niet hebt bereikt, dan kan je ook gewoon weer geld opnemen. Je kan dus aflossen en geld opnemen op hetzelfde moment. Het is daarom ook een erg populaire kredietvorm

Goedkoop doorlopend krediet

De rente van het doorlopend krediet is jaarlijks flexibel. Dat wil zeggen dat deze jaarlijks anders kan zijn. Dit betekent dat als je een goedkoop doorlopend krediet afsluit, dat de rente het volgende jaar hoger is. Het is dus zaak om met een betrouwbare leningverstrekker in zee te gaan.

Doorlopend krediet oversluiten

Aan de andere kant is het voordeel van het doorlopend krediet dat je de lening in een keer boetevrij kan aflossen. Dat houdt in dat je de lening ook bij een concurrent kan onderbrengen. Die nemen de lening graag over. Dit heet ook wel de lening oversluiten.

Risico's doorlopend krediet

Het grootste risico van het doorlopend krediet is dat mensen gewend raken om op de pof gaan leven. Maar je moet wel elke maand je schuld aflossen. Wat als er opeens een daling van het inkomen is en je de schuld niet meer kan afbetalen? Dan kan je flink in de penarie raken. Het probleem is namelijk dat het erg moeilijk is om van minder geld rond te komen dan je gewend bent. Het kost tijd en moeite om met minder geld rond te komen.

Als je dan schulden hebt dan kan het allemaal nog veel erger worden. Een doorlopend krediet kan dan een blok aan je been worden. Je kan dan het beste ook hulp inschakelen, je kan voor gratis advies terecht bij de gemeente bijvoorbeeld. Ze geven cursussen en kunnen je helpen de lening af te lossen.

Category: