U bent hier

Eigen pedicurepraktijk starten

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 03/25/2014 - 15:20

Hieronder worden een aantal handige tips beschreven om je te helpen bij het starten van je eigen pedicuresalon. Want voordat je eerste klant lekker ontspannen in de pedicure behandelstoel ligt zijn er een hoop punten waar je aan moet denken. Als eerste moet je natuurlijk je opleiding tot pedicure afronden.

Tip 1: Pedicure praktijk beginnen

Waar begin je mee als je een eigen onderneming wilt starten? Juist, met de kamer van koophandel. Je hebt een KvK-nummer en een BTW-nummer nodig van de belastingdienst. Het staat professioneel om een kvk-nummer te hebben. Hiermee laat je zien dat je niet zwart werkt en dat je praktijk een echt bedrijf is in plaats van een hobbyruimte.

Tip 2: Locatie

Wil jij een praktijk aan huis? Ga dan eerst informatie inwinnen bij je huisbaas en/of de gemeente om de regels van het werken vanuit huis te bespreken. Het kan ook zijn dat je op locatie gaat werken, dus dat je bij je klanten aan huis komt om de pedicure. Wanneer je dit doet is het natuurlijk niet nodig om eerst informatie in te winnen.

Tip 3: Onderscheiden

Zowel de opleiding als het beroep als pedicure zijn erg populair. Dit betekent daarom ook dat je veel concurrentie kunt verwachten. Zorg ervoor dat je de concurrentie in kaart hebt voordat je wilt gaan starten met je praktijk. Zo weet je waar je concurrenten zich op richten en op deze manier kun je gaan kijken hoe jij je kunt onderscheiden van de rest in de omgeving. Je kan je onderscheiden door prijs, kwaliteit en aanbod. Met een beetje creativiteit verzin je zo iets leuks. Het is erg belangrijk om je te onderscheiden, want waarom blijven je klanten anders bij jou komen in plaats van bij de concurrent te gaan?

Tip 4: Sla je slag bij de groothandel

Wanneer je een praktijk wilt beginnen heb je natuurlijk ook alle materialen nodig. Van een speciale pedicure saloninrichting tot handdoekjes, crèmes, mondkapjes, verbandmiddelen en vijlen. Bij een groothandel kun je alles onder één dak vinden en je kunt met je kvk-nummer de BTW terugvragen bij de belasting. Daarnaast is een groothandel vaak een stuk goedkoper dan een reguliere winkel.

Tip 5: Zorg voor naamsbekendheid

Ga jezelf in de markt zetten. Verspreid flyers en posters. Zet regelmatig een advertentie in de lokale krant, zorg ervoor dat je goed gevonden wordt op internet. Zowel je website als social media zijn hier heel erg belangrijk.

Met deze tips kun je hopelijk aan de slag. Mocht je nog extra tips hebben, reageer dan en dan kan ik ze altijd nog toevoegen aan het artikel. Succes met je eigen zaak!