U bent hier

Hoe zorg je ervoor dat je koffie niet naar slootwater smaakt

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 01/22/2018 - 11:16

Is het bij u altijd de vraag of uw kopje koffie nu wel gelukt is? Smaak het de ene keer als een bak met slootwater en de andere keer als de perfecte Italiaanse cappuccino? Lees dan snel verder. In dit artikel lichten wij namelijk 3 simpele tips toe om uw kopje koffie elke keer weer heerlijk te laten smaken.

Tip 1: gebruik verse water en de juiste temperatuur

Uw kopje koffie bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Water is dus ook een belangrijke ingrediënt welke de grootste invloed heeft op de smaak van uw kopje koffie. Dus is het ook vanzelfsprekend om hiervoor vers of bronwater te gebruiken. Als u bijvoorbeeld kraanwater wilt gebruiken is het belangrijk eerste even het water te laten doorlopen zodat er wat kalkresten die wellicht op uw kraan zat weg worden gespoeld. Mocht u echter kiezen voor bron water let er dan op dat het niet gedemineraliseerd water is! Dit verpest namelijk de smaak van uw koffie. Daarnaast is de temperatuur waarop u het water laat opwarmen van cruciaal belang. Zo mag het namelijk niet koken maar ook niet te koud zijn! Als het namelijk kookt verliest het alle heerlijke aroma’s en smaken in uw koffie, maar als het te “koud” is verwarmt dan kan het een erg slappe smaak hebben. De ideale temperatuur om uw koffie te maken is rond de 98 graden, net onder het kookpunt en ook niet te koud! De heerlijke koffiesmaak blijft dus behouden.

Tip 2: de dosering

Daarnaast is ook de dosering die u gebruikt belangrijk. De meeste mensen gebruiken een gemiddelde dosering van 6 gram per 125 millimeter kopje koffie. Echter hangt het natuurlijk ook erg af of u van hele sterke kopje koffies houdt of juist van een wat mildere. Maar mocht u nog aan het experimenteren zijn is het wellicht een idee om een keer deze verhoudingen aan te houden.

Tip 3: Onderhoudt uw koffiezetapparaat

Ook uw koffiezetapparaat moet onderhouden worden, zo zorgt u namelijk ervoor dat uw smaak niet verpest wordt door bijvoorbeeld kalkaanslag in uw filter. Het is dus verstandig om eens in de maand de filter te zuiveren of met heet water de kalkresten uit te koken. Zo zorgt u ervoor dat uw koffiesmaak altijd optimaal blijft.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld Melitta koffiemachines of koffiemachines in de horeca, neem dan eens een kijkje op aromaclub.nl

Category: