U bent hier

Koudgevormde stalen profielen

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 01/26/2018 - 13:46

Er bestaan warmgevormde en koudgevormde stalen profielen. Het verschil tussen deze twee profielen is dat na het proces van het warmvormen het koudvormen begint omdat het koudvormen gebeurt bij een 'normale' omgevingstemperatuur. Het grootste voordeel van het koudvormen is dat het aanzienlijk sterker is. Ook als er fouten optreden bij het koudvormen je de fouten ziet,bij het warmvormen helaas niet. Er zijn een aantal verschillende profielen, ik zal er en paar benoemen.

1.U-profielen gelijkzijdig en ongelijkzijdig
Deze profielen zijn u-vormig, zoals het eigenlijk al zegt. Ze worden vooral gebruikt bij constructies, maar de profielen kunnen ook voor andere doeleinden gebruikt worden.

2. Omega profiel
Deze profielen lijken zeer veel op u profielen, alleen zijn er aan beide uiteindes een naar gewenste horizontale verlenging/ rand. Deze profielen worden dan ook veel gebruikt voor gevels.

3.C-profielen
C-profielen lijken op u profielen dit omdat er aan beide kanten een horizontale verlenging/ rand is maar deze is naar binnen gevormd. C-profielen worden als staanders in U profielen gebruikt. Dus ook bij constructies, je kunt hierbij denken aan wanden en plafonds.

4. Hoekprofielen gelijkzijdig en ongelijkzijdig
Deze profielen zijn hoekvormig. Je gebruikt deze profielen veel bij constructies. Met deze profielen kun je namelijk verbindingen maken, wat natuurlijk essentieel is om een gebouw staande te houden.

Er zijn dus vele soorten koudgevormde stalen profielen, die voor vele doeleinden zijn, het ligt er maar net aan wat er vervaardigd wordt en aan de hand daarvan zul je vast een van deze vier profielen gaan gebruiken.

Category: