U bent hier

Stalen profielen, wat zijn het en waarvoor gebruik je ze

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 02/09/2018 - 22:09

Om de titel te kunnen beantwoorden zullen we eerst wat dieper op het materiaal staal ingaan. Want wat is dit? Staal is een legering, dat bestaat uit koolstof en ijzer. Het heeft een hoge treksterkte en hardheid. Daardoor is het zeer geschikt voor constructies in de bouw. Maar staal is ook zeer geschikt voor vele andere doeleinden.

Een stalen profiel, is dus een profiel van staal dat bestaat uit een bepaald vorm, hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een kokervorm. Er zijn vele verschillende soorten stalen profielen. Ik zal er een paar toelichten:

1. Hop profiel
Dit profiel heeft een aantal standaard vormen, ze zijn grotendeel vierkant of rechthoekig. Wat dit profiel anders maakt is dat het op verschillende punten het staal wat langer doorgaat, een soort van uitstulping, hierdoor is het vrijwel overal te gebruiken. Je kunt de hop profiel afmetingen namelijk zelf bepalen.

2. Koker vierkant profiel
het koker vierkant profiel is vierkant van vorm, zoals het eigenlijk al zelf zegt en is een van de meest gebruikte profielen. Dit profiel zorgt namelijk vrijwel altijd voor de basis van onder andere een constructie gebouwen.

3. U-profiel
Dit profiel wordt gemaakt in de vorm van een U. Dit profiel dient vooral ter versteviging van onder andere constructies.

Er zijn dus vele mogelijkheden met stalen profielen. Het ligt er maar net aan wat het doeleinde van het stalen profiel is. Voor meer mogelijkheden qua stalen profielen kun je altijd een kijkje nemen bij
cm staal.

Category: