U bent hier

Stedentrip Istanbul

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Gastblogger op di, 09/10/2013 - 10:27

Istanbul is een geweldige stad voor een fijne vakantie en stedentrip. Er is erg veel te doen en erg veel te zien. Het eten is lekker en je kan er bovendien leuk uitgaan.

Istanbul vakantie

De stad is steeds populairder aan het worden. Veel mensen uit Nederland zijn er al eens geweest of gaan zelfs voor een tweede of derde keer naar toe. Er is namelijk erg veel te doen in Istanbul.

Weer in Istanbul

Het weer is ook vaak erg lekker. In de zomer kan het er erg heet zijn, verkoeling vind je dan op de boot op de Bosphorus of naar de eilanden net buiten Istanbul: De Prinseneilanden.

In de herfst en lente zijn eigenlijk wel de beste momenten om in Istanbul te zitten. Neem een fijn hotelletje in Istanbul, in het oude centrum of vlak bij Taksim plein. Met de tram van Istanbul kom je makkelijk op veel plekken zonder veel gedoe.

Bezienswaardigheden

Istanbul kent veel bezienswaardigheden. Je kijkt er soms echt je ogen uit. Van de paleizen tot aan de moskeeën, en zelfs kerken. Bovendien is Istanbul een stad op heuvels. Daardoor heb je veel vergezichten waar je van kan genieten.

Eten en drinken

Het eten en drinken in Istanbul is erg lekker. Je vindt langs de Gouden Hoorn allerlei eettentjes op straat. Je kan daar brood met vis eten (Balik ekmek). Je vindt in Istanbul erg veel visrestaurants waar je lekker kan eten. De meest typische gerechten vind je daar.

Istanbul Hotels

Je hebt een ruime kuis voor hotels in Istanbul. Er zijn er meer dan 1800. Je kan daarbij kiezen in welke wijk je het liefst wil zitten. Als je komt voor de toeristische hoogtepunten zoals de bezienswaardigheden dan kan je het best in de wijk Sultanahmet zitten. Wil je liever wat hipper dan kies je voor de wijk rond de Galata toren. Rond het Taksim plein zitten ook veel hotels, vooral de grote ketens en veel suite-hotels. Daar zit je erg centraal als je niet alleen voor het toerisme komt, maar ook wilt uitgaan en winkelen.

Stedentrip boeken

Een vakantie boeken naar Istanbul is een fluitje van een cent en hoeft niet duur te zijn. De hotels in Istanbul zijn niet echt prijzig en er is veel competitie tussen vliegmaatschappijen. Ook de vliegtickets zijn dus niet verschrikkelijk duur.

Wel is het zo dat je stedentrip goedkoper is als je ruim van tevoren boekt. Maar ook last-minute kan je vaak nog wel goede deals vinden.

Voor meer informatie over aanbieders van stedentrips naar istanbul kijk je op Naar Istanbul

Category: