U bent hier

Waarom het geven van een relatiegeschenk belangrijk kan zijn

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 02/21/2018 - 14:30

Er komt steeds meer aandacht voor het geven van relatiegeschenken. En, eerlijk is eerlijk, het is toch ook best leuk om een cadeau te ontvangen waar ook best wel veel werk in heeft gezeten. Maar wat zijn de redenen hierachter? Waarom geven bedrijven een relatiegeschenk?

Een fijne associatie met je bedrijf
Allereerst zorgt een relatiegeschenk ervoor dat je klanten een fijne associatie krijgen met je bedrijf. Je kunt hen een gevoel geven over het contact met het bedrijf, en in vele gevallen zullen ze zelfs naambekendheid creëren bij andere door middel van mond-tot-mond communicatie.. Dus het is niet alleen een leuke kleinigheid maar het kan ook nog eens winstgevend zijn.

persoonlijk en onderhoud van relaties
Daarnaast kan je met een relatiegeschenk goed inspelen op je doelgroep, zo laat je niet alleen zien dat je iedereen persoonlijk aanspreekt maar ook hun interesses deelt. Iemand die je een klein presentje stuurt zal u ook langer blijven herinneren dan bedrijven waarvan je nooit meer iets hoort.

Win-win
Relatiegeschenken kunnen duur zijn, als u het zo gek mogelijk maakt natuurlijk, maar in vele gevallen levert u het ook iets op, naamsbekendheid, positieve reviews wellicht en nieuwe bestellingen. Zolang u een grote bestelling plaatst zullen de kosten ook erg meevallen. Maar wees creatief, ballonnen bedrukken of een t-shirt met een leuke tekst is misschien wel saai, kies dus bijvoorbeeld voor wat praktisch zoals een muts, sjaal of handschoenen. Iets wat dus ook praktisch bruikbaar is. Alles is mogelijk, dus laat uw creatieve geest uw gang gaan.

Meer informatie over relatiegeschenken? Neem dan eens een kijkje op allgifts.nl en wellicht doet u inspiratie op voor een heel leuk relatiegeschenk.