U bent hier

Wat kost een traplift

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 11/09/2017 - 16:36

Wanneer er door ouderdom of ziekte problemen ontstaan met uw mobiliteit, dan kan traplopen voor U een moeilijk te nemen hindernis worden. Omdat U toch uw zelfstandigheid wilt behouden zonder afhankelijk te zijn van familie of vrienden bestaat er de mogelijkheid om daarvoor een hulpmiddel aan te schaffen. Een traplift maar deze zijn duur en voor mensen met een klein budget lastig om uit eigen zak te betalen gewoon omdat ze de financiële middelen er niet voor hebben. Als er ze dan toch een traplift moeten kopen is vaak 1 van de eerste vragen wat kost een traplift dan ongeveer? Dit zal ik hieronder voor U samenvatten. Voor meer uitgebreide informatie over de kosten verwijs ik naar wat kost een traplift. Vaak schrikken mensen wanneer ze de prijzen van trapliften zien omdat deze als heel snel in de duizenden Euro's kunnen lopen. Wat nou als U geen geld heeft voor de aankoop van een traplift en dus de hoge kosten niet kunt betalen? Wellicht bestaat er de mogelijkheid om een tweedehands traplift te kopen, maar dit hangt heel erg af van het aanbod wat er op dat moment is. Omdat bijna iedere trap anders is is het erg lastig om een gebruikte traplift te kopen. Als dit dus niet mogelijk is moet er toch een nieuwe worden gekocht. Voor die groep mensen heeft de overheid de wet maatschappelijke ondersteuning ofwel de WMO in het leven geroepen. Via deze regeling is het mogelijk om een traplift aan te schaffen waarbij de gemeente een groot deel van de kosten voor haar rekening neemt. U moet dan hiervoor vaak wel een eigen bijdrage betalen.

Hoe hoog deze bijdrage is hangt van een aantal dingen af:

  • Uw inkomen
  • De samenstelling van uw gezin
  • Uw leeftijd

Iedere gemeente is echter vrij hoe zij dit invullen dus voor specifieke info kunt naar het wmo-loket in uw gemeente.

Traplift kosten

Omdat bijna iedere trap anders is, is een traplift maatwerk en daar zijn ook de kosten van afhankelijk. Ook persoonlijke wensen en eventuele opties spelen hierin een rol. Bij trapliften is er een onderscheid tussen rechte trapliften en een traplift met een bocht.

  • Een rechte traplift voor een standaard trap kost ongeveer € 3.000,- inclusief. BTW;
  • Een traplift met een enkele bocht kost gemiddeld € 8.000,- inclusief. BTW;

Prijzen kunnen echter wel verschillen per fabrikant en/of het merk. Dit is een samenvatting over de kosten van een traplift kopen er is natuurlijk nog veel meer om te weten te komen. Meer uitgebreide info is te vinden op traplift informatie. Deze website heeft een informatief karakter waarin alles snel gevonden kan worden in de verschillende categorieën zoals:

  • Een traplift kopen
  • Tweedehands traplift
  • Traplift kosten

Category: