U bent hier

Ziggo glasvezel

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 11/10/2017 - 11:38

Ziggo glasvezel

Wanneer je op zoekt bent naar een glasvezel internet pakket zijn er verschillende internet providers die dit aanbieden. Wil je graag Ziggo glasvezel om zo te kunnen profiteren van het aanbod van Ziggo (zoals Ziggo sport en HBO) dan ontstaat er een probleem.

Ziggo internet verbinding

In theorie biedt Ziggo namelijk geen glasvezel internet aan want Ziggo levert het internet via de zogeheten coax kabel, dit is de kabel waar via ook het analoge tv signaal binnen komt. Het voordeel voor Ziggo is dat dit netwerk van coax kabels als door bijna heel Nederland is aangelegd in tegenstelling tot het glasvezel netwerk. Het glasvezel netwerk beslaat namelijk nog niet de helft van Nederland en om dit netwerk uit te breiden moeten de straten opgebroken worden om hier de kabel naar elk huis in te leggen. Een erg prijzige en en tijdrovende investering dus.

Ziggo glasvezel netwerk

Toch bestaat het netwerk van Ziggo voor het grootste deel uit een glasvezel netwerk. Ziggo heeft namelijk tot aan de wijkkast glasvezel aangelegd en vanaf deze wijkkast wordt het internet dan naar de woningen vervoerd via de coax kabel. Hierdoor kan Ziggo wel een erg hoge downloadsnelheid bieden, op dit moment 400 Mb/s wat ruim voldoende is voor een groot gezin. Met de huidige maximale downloadsnelheid van 500Mb/s die je met glasvezel internet kunt ontvangen loopt Ziggo hiermee niet heel veel achter. Daarnaast kan volgens Ziggo deze snelheid in de toekomst nog hoger. Er is wel een groot verschil in upload snelheid, bij glasvezel is deze namelijk gelijk aan de downloadsnelheid maar bij Ziggo is dit slecht 10% van de download snelheid.

Heb je toch liever echt glasvezel internet? Met de Glasvezel check zie je meteen of jij op jouw postcode glasvezel internet kunt ontvangen en krijg je een een overzicht van alle mogelijk glasvezel pakketten op jouw adres.

Category: