U bent hier

Ziggo Glasvezel

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 02/21/2018 - 10:02

De meeste aanbieders van alles in 1 paketten bieden die ook via glasvezel aan. Ziggo glasvezel hoor je wel eens zeggen, maar eigenlijk klopt het niet helemaal dat Ziggo glasvezel aanbiedt. Ziggo biedt haar diensten eigenlijk alleen maar via kabel aan en wordt daarom ook ook vaak kabelaar genoemd.

Ziggo glasvezel abonnement

Ziggo kan geen glasvezel internet abonnement aanbieden omdat het laatste stukje draad van de wijkcentrale tot aan de woning of het appartement van de consument normale coax kabel is die gedeeld wordt om meerder diensten mogelijk te kunnen maken. Het enigste voordeel wat Ziggo van deze coax kabel heeft is dat deze vrijwel door heel Nederland is aangelegd. Dit is bij glasvezel niet het geval, want de aanleg van een glasvezelnetwerk kost veel geld en wordt eigenlijk maar door bedrijven als Reggefiber aangelegd in nieuwbouw wijken. Reggefiber is een dochter van KPN en heeft laatst laten weten dat het haar prioriteiten legt bij haar koperdraad netwerk om daar Ziggo te kunnen blijven concurreren. Door nieuwe technieken te combineren zijn er via de coax kabel namelijk hogere snelheden mogelijk die Ziggo al sinds geruime tijd met succes in Nederland aanbiedt.

Ziggo glasvezel internet

Wanneer je het netwerk van Ziggo eens goed onder de loep neemt zul je vaststellen dat dit toch voor het grootste gedeelte uit glasvezel bestaat. Het netwerk van Ziggo bestaat namelijk tot aan de wijkcentrale wel uit glasvezelglasvezel. Met de komst van Docsis 3.1 en het combineren van verschillende technieken zou Ziggo zelfs in staat zijn een symmetrische internetverbinding tot wel 1.2 Gbps beschikbaar te stellen. Dit zou een klap in het gezicht zijn van de concurrenten want deze bieden op dit moment slechts maximale snelheden tot 500 Mbps via glasvezel aan.

Zou je in plaats van Ziggo toch liever voor een echte glasvezelaansluiting kiezen, doe dan de postcodecheck en bekijk of er in jouw plaats op jouw adres of in jouw straat glasvezel geleverd kan worden. De postcodecheck is volledig gratis en je kunt bij de aanbieder zelf je nieuwe internet abonnement afsluiten zonder tussenkomst van derden.

Category: