U bent hier

Wat is bloggen

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Wat is bloggen?

Als je wilt gaan bloggen, dien je eerst te weten wat is bloggen. Als je aan mensen de vraag stelt wat is bloggen, dan zullen veel mensen antwoorden berichtjes typen. Maar over wat voor soort berichten gaat het dan? Om te beginnen is het woord bloggen afkomstig van het woord weblog. Dit is een medium, om interessante ontwikkelingen weer te geven, het kan gaan over actualiteiten, persoonlijke zaken, maar ook over politiek, werk of een speciaal thema, ook wel een vakgebied genoemd.

Doel van bloggen

Nu je weet wat bloggen is zal er ook wel een doel achter dit bloggen zitten. Dat is waar. Bij bloggen gaat het er om dat iemand een discussie op wil starten over een onderwerp, meningen wil weten van andere gebruikers. Bij bloggen kan iemand in een paar zinnen antwoord geven of zijn mening geven over de stelling of over bijvoorbeeld een bepaald nieuwsbericht. Het is niet nodig om eerst aangemeld te worden op een forum of op een webpagina, bloggen is een soort tussen variant. Bij bloggen gaat het echt om de interactie tussen de mensen. Dit is dan ook wel de intentie van iemand die een blog gaat starten. Toch kan het zijn dat mensen niet veelal in discussie gaan, maar dat ze juist hun mening geven. Ook dat is natuurlijk mogelijk bij een blog. Mensen mogen reageren op elkaars berichten en zo kan het zijn als twee mensen een geheel verschillende mening hebben dat er een discussie gaat ontstaan. Dat is op zich niet erg, als het maar niet uit de hand gaat lopen en het bloggen correct verloopt.

Waarom bloggen?

Als je nieuws met anderen wilt delen of je wilt gewoon even vertellen wat je vandaag hebt gedaan, dan kun je dat in een blog zeggen. Misschien ben je ergens wezen fietsen, je hebt een mooie route genomen en die wil je delen met andere mensen. Dit kun je dan doen in een blog, andere mensen kunnen zich soms ook aanmelden op een blog. Ze kunnen dan een mail krijgen en die kunnen ze dan openen met jouw blog er in. Deze kan dan weer worden geopend en op deze manier kunnen ze weer gaan reageren op elkaar. Het is een goed middel om de meningen van mensen te weten te komen, dit is dan ook de reden dat er ook bedrijven wel gebruiken maken van bloggen. Dit wordt niet zo vaak gedaan, maar er zijn wel bedrijven die het inzetten. Het is namelijk een goed middel om te vragen naar ervaringen van een nieuw product, op deze manier worden namelijk reacties uitgelokt en zo kunnen de mensen op elkaar reageren, een goed middel om te weten te komen wat de voordelen en de nadelen van speciale producten zijn.

Categorie: