U bent hier

Advocaat inschakelen

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 10/14/2016 - 15:25

Ben je benieuwd wat een advocaat voor taken heeft? Of wil je zelf advocaat worden? Dan is deze blog zeker de moeite waard om even te lezen. Een advocaat is een vertrouwenspersoon (beschermd door de wet) die in burgerlijke zaken en strafzaken iemand bijstaat. Misschien denk je nu: ‘dat lijkt toch heel veel op een notaris?” Ik kan je alvast vertellen: dat is niet zo! Een notaris wilt namelijk de belangen van beide partijen behartigen. Een advocaat is juist gericht op één partij en gaat voor de belangen van deze partij. Dus een advocaat is niet onpartijdig!

Nederlandse Orde van Advocaten

Wat zijn nou eigenlijk de rechten en plichten van een advocaat? Allereerst moet een advocaat wel lid zijn van de Nederlandse Orde van Advocaten. Wanneer een advocaat hier niet lid van is, kan hij/zij ook niet het beroep advocaat uitoefenen. Wat nogal logisch klinkt, toch? Een advocaat dient zich te houden aan allerlei regels die zijn vastgesteld door de Nederlandse Orde van Advocaten. Wanneer een advocaat zich niet aan de regels houdt, kan een advocaat zelfs uit het beroep worden gezet (dit is dan wel het ergste geval). Wist je ook dat een advocaat zich jaarlijk moet bijscholen en daar ook wordt op gecontroleerd?

Warnink & Both Advocaten

Een advocaat moet zich continu ontwikkelen en heeft te maken met een wettelijk beroepsgeheim. Dit houdt in dat een advocaat niet zomaar dingen aan anderen kan vertellen over jouw zaak. Dit mag alleen als je er zelf toestemming voor hebt gegeven. Bij Warnink & Both Advocaten kunnen zowel particulieren als bedrijven een advocaat inschakelen. Zo kun je hier onder andere terecht voor een advocaat Biddinghuizen

Category:

Tags: