U bent hier

Autoverzekering afsluiten: waar moet je op letten?

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 10/21/2016 - 11:54

Autoverzekering afsluiten: waar moet je op letten?
Als je een auto hebt ben je verplicht deze minimaal WA te verzekeren. Er zijn vele maatschappijen en soorten autoverzekeringen, hierdoor is er veel concurrentie wat voor jou als klant gunstig is. Je kunt dus de beste/goedkoopste autoverzekering vinden. Maar waar moet je opletten bij het afsluiten van een verzekering?

Vergelijken

Het is aan te raden alle verzekeringsmaatschappijen te vergelijken met elkaar. Het liefst zelf jaarlijks omdat het je ontzettend veel geld kan besparen, tot wel 200 euro per jaar.
Door te vergelijken via een vergelijking website wordt er op basis van polisvoorwaarden en verzekeringspremie gekeken wat voor soort verzekering je kunt afsluiten. Als de goedkoopste en beste verzekering is gevonden kun je deze vaak direct afsluiten.

Hoe wordt de premie berekend

- De postcode.
- Het aantal gereden schadevrije jaren.
- Hoeveelheid kilometers dat per jaar gereden wordt.
- Leeftijd van de verzekerde.
- De cataloguswaarde of dagwaarde van het voertuig.
- Is de auto beveiligd.
- Welke accessoires zijn er in de auto.

Welke dekkingen zijn er?

- WA (Wettelijke Aansprakelijkheid):
Je bent minimaal verplicht om een verzekering met een WA dekking af te sluiten. De WA verzekering is het goedkoopst. Het dekt schade die jij veroorzaakt hebt aan anderen bij een ongeluk. De schade die jezelf hebt, wordt niet vergoed.
- WA + beperkte casco:
Niet alleen de schade die je bij een ander hebt veroorzaakt wordt vergoed, maar ook schade die ontstaan is door brand, ruiten, storm, aanrijdingen met dieren, diefstal en inbraak wordt vergoed. Schade door een ongeval aan je eigen voertuig wordt niet vergoed.
- WA + volledige casco (all risk):
Alle schade die net genoemd is, wordt vergoed maar ook schade door vandalisme of schade die ontstaan is door jezelf wordt gedekt.

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht om af te nemen bij het afsluiten van een autoverzekering. Soms heb je al een extra verzekering bij een ander lopen en hoef je je daar niet dubbel voor te verzekeren.
- Inzittende schadeverzekering
- Inzittende verzekering ongevallen
- Rechtsbijstandverzekering
- No-claimbescherming (bonus-malus ladder)
- Pechhulp in Nederland of Europa

Category: