U bent hier

De beste fantasyboeken voor de jeugd

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 01/12/2017 - 20:00

Op bestefantasyboeken.com vind je allerlei lijsten met de betere fantasyboeken. Van gewone fantasyboeken tot fantasy reeksen en fantasyboeken voor jonge lezers. Vanuit die laatste categorie geven we hier in het kort de top drie door.

Op 1: De Hobbit, Daarheen en Weer Terug van J. R. R. Tolkien
De Hobbit van J. R. R. Tolkien vertelt het verhaal van de vindingrijke en voor een hobbit ongepast avontuurlijke Bilbo Balings die door een troep dwergen onder leiding van Thorin Eikenschild wordt overtuigd om mee op zoek te gaan naar de schat. Het probleem is dat deze schat wordt bewaakt door de draak Smaug op de Eenzame Berg. De Hobbit is erg leuke fantasy van Tolkien die nog vlotter leest dan zijn bekendere In de ban van de ring. Het is daarom erg geschikt voor de jongere fantasy lezer maar volwassen lezers kunnen er evengoed veel plezier uithalen.

Op 2: Harry Potter en de steen der wijzen van J.K. Rowling
Harry Potter en de steen der wijzen is het eerste daal van de fantasy serie voor jongeren van de Britse auteur J.K. Rowling. Deze immens populaire en verfilmde fantasyreeks moet zowat de best verkochte fantasy ooit zijn en dat is niet zonder reden. De avonturen van de jonge tovenaarsleerling en zijn vrienden op de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus zijn erg vermakelijk geschreven en bieden toegang tot een fantasierijke wereld boordevol details en spannende avonturen. Harry Potter is humoristische en speelse fantasy voor fantasy liefhebbers vanaf 12 jaar ongeveer.

Op 3: Ontworteld van Naomi Novik
Ontworteld is een fantasyroman van de Amerikaanse schrijfster Naomi Novik die vooral bekend is van haar fantasyreeks over de draak Temeraire. Het is een modern sprookje over een volk dat op een tovenaar vertrouwt om hen te beschermen tegen het gevaarlijke Woud. Hij vraagt daar echter een erg hoge prijs voor: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen.

Wil je de volledige lijst zien? Surf naar de top tien fantasy boeken voor de jeugd van bestefantasyboeken.com.

Category: