U bent hier

BouwKing Laminaat

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 05/23/2017 - 13:02

Nog niet beslist over de keus tussen een kunststof laminaat of een houten vloer? We leggen het genoemde onderscheid wel rustig voor jullie uit. We hanteren verschillende aspecten zoals onderhoud, kwalitet als kosten.

Prijs en Onderhoud

Niet onbetekenend, derhalve laten we hier maar gelijk mee beginnen. De prijzen van laminaat variëren van ongeveer 5 euro tot 40 euro per vierkante meter. PVC vloeren zijn over het algemeen ietwat duurder vanaf een euro of 10 tot 45 euro per m2.

Materiaal

Pvc staat voor ‘Polyvinylchloride’ en lijkt erg op linoleum. Het is desgelijks dun en buigzaam. Groot contrast is dat zeil op een rol wordt verkocht. En Pvc vloerdelen in het algemeen in stroken wordt geleverd. Laminaat bestaat uit een hoeveelheid samengeperste lagen net zoals kunstof en hdf. Waarvan enkel de opperste laag bedrukt is met behulp van een dessin. Ook laminaat koop je in stroken / planken. De pvc stroken hebben een dunnere dikte dan de laminaat stroken.

Geluidsoverlast

Een laminaat vloer van BouwKing.NL wordt niet verlijmd aan de onderlaag gelegd. De ruimte tussen de onderlaag en de vloer kan voor geluidshinder zorgen. Een klik kunststof vloer wordt eveneens op deze wijze gelegd. Doch zorgt in de regel voor minder geluidshinder dan laminaat.

Een zelfklevende pvc vloer wordt regelrecht op de ondergrond aangebracht. En er is geen ruimte tussen de vloer en de onderlaag. Er is hierdoor geen extra geluidoverlast indien u op de vloer wandeld. Bij eveneens een laminaat vloer als een pvc vloer mag een goede ondervloer de geluidsoverlast trouwens verlagen.

Vloerverwarming

U kunt veel beter voor een pvc vloer kiezen wanneer u vloerverwarming heeft. De warmte wordt bij pvc beter door gelaten. Het gebruik van laminaat van hout is geheel niet aan te raden als u beschikt over vloerverwarming.

Waterbestendig

Laminaat kan niet goed tegen vocht. Het kan gaan vervormen wanneer het wordt bloot gesteld aan vocht. Daarom is pvc een betere selectie indien u het wil gaan toepassen in een badkamer.

Leggen

Een klik systeem waarmee de delen met mekaar verbonden worden, zijn in even hoge mate bij kunststof als laminaat aanwezig. Klevende pvc laminaat met een soort tape bestaat ook. Een mogelijkheid om laminaat op de onderlaag te lijmen is tevens een mogelijkheid. U kunt de laminaat en kunststof vloeren eenvoudig zelf installeren.

Daar er bij een kunststof vloer geheel niet gezaagd hoeft te worden, is dit gemakkelijker te leggen. Afhankelijk van de vloer en systeem moet de ondergrond glad gemaakt worden. Bij PVC stroken is de kans enigszins groter daar PVC stroken heel dun zijn. Bij nieuwbouw woningen is effenen veelal niet nodig.

Beschadigingen

Lamellen van kapot gelijmd kunststof laminaat zijn eenvoudig te vervangen. Dit in tegenstelling tot het vervangen van een lamel of plank van laminaat met een klik techniek.

Slotsom

PVC vloeren worden steeds populairder. Ten opzicht van laminaat heeft pvc essentiele voordelen. Net als bij laminaat vloerdelen is er eveneens bij pvc vloeren heel veel contrast tussen kwaliteit en afkomst. Welke vloer u ook moge kiezen, let niet alleen op de kosten, een uitstekende kwaliteit is net zo belangrijk.

Category: