U bent hier

HTTPs wordt essentieel, aldus Google

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 08/22/2017 - 20:25

Als je ook een webmaster bent dan heb je misschien al wel de email ontvangen waarin Google aangeeft meer waarde te gaan hechten aan het HTTPs protocol. Ze hebben het over het vermelden van niet veilige formulieren op sites. En dit gaat weer een stap verder als de niet-beveiligde melding die je al kreeg in chrome.

"Chrome will show security warnings on your website. Starting October 2017, Chrome (version 62) will show a “NOT SECURE” warning when users enter text in a form on an HTTP page, and for all HTTP pages in Incognito mode. The following URLs on your site include text input fields (such as < input type="text" > or < input type="email" >) that will trigger the new Chrome warning. Review these examples to see where these warnings will appear, so that you can take action to help protect users’ data. This list is not exhaustive."

Het wordt dus duidelijk steeds belangrijker voor de zoekmachine, en eigenlijk ook ergens wel heel erg logisch. Ze willen het web verbeteren door veilige sites te belonen voor hun certificaten en veilige browse ervaring. Maar het blijft niet bij meldingen van een onveilig formulier. Google gaf sinds vorig jaar al een kleine rankingboost aan sites die begonnen met https in plaats van http, en ze zullen deze boost in oktober verder doorvoeren. Het niet hebben van een protocol kan je dus serieus zoekverkeer gaan kosten.

Aan de andere kant hebben veel sites het protocol nog niet geadopteerd. Dat betekent dat een switch van jouw kant op dit moment nog kan zorgen voor een BOOST in de zoekresultaten. Wanneer je concurrenten het nog niet hebben en jij wel, dan worden zij benadeeld en kun jij tot boven ze stijgen in de zoekresultaten en meer gratis verkeer naar je website verkrijgen.

Andere voordelen zoals seo-hacker.com aangeeft zijn bijvoorbeeld dat je met een https certificaat gebruik kan maken van CDN diensten als MaxCDN om je website snelheid aanzienlijk te verhogen. Daardoor hebben je website bezoekers een nog betere ervaring, blijven ze langer op je site en bekijken ze meer pagina's en zul je zéker ook beloont worden met betere rankings!

Category: