U bent hier

KPN Glasvezel

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 01/02/2018 - 15:48

KPN glasvezel

In heel Nederland heeft slechtst een derde van alle huishoudens toegang tot glasvezel internet. Een groot deel van dit glasvezel netwerk is gelegd door Reggefiber, maar sinds 2014 zijn zij onderdeel van KPN. Hiermee heeft KPN het grootste gedeelte van het glasvezel netwerk in handen en is het de grootste leverancier van nieuwe glasvezel verbindingen in Nederland. KPN glasvezel staat garant voor een stabiele internet verbinding en super snelle download en upload snelheid.

Open netwerk

Ondanks dat KPN de beheerder is van het glasvezel netwerk hebben zij niet het alleen recht om glasvezel internet te leveren via dit netwerk. Tot minimaal 2019 moeten zij dit netwerk open houden voor andere internet aanbieders. Dit is voordelig voor de klanten want zo ontstaat er een open economie waar concurrentie op basis van prijs en service mogelijk is. Dit is namelijk niet het geval bij het kabel internet netwerk waarbij Ziggo bijna overal de enige leverancier is die je kunt kiezen.

Uitbreiding glasvezel netwerk

Ondanks dat nog lang niet ieder huishouden in Nederland aangesloten is op het KPN glasvezel netwerk lijk dit in de nabije toekomst ook nog niet te gaan gebeuren. Sinds KPN in 2014 Reggefiber heeft over genomen is er jaarlijks een afname te zien in nieuwe glasvezel aansluitingen in Nederland. In plaats daarvan investeert KPN juist in het kopernetwerk waar via het ADSL internet wordt geleverd. Hierbij zetten ze de focus op het verhogen van de internet snelheid door middel van nieuwe technieken zoals pair-bouding waarbij de snelheid wordt verdubbeld. Hierbij is een maximale snelheid van 200Mb/s mogelijk. Ondanks dat dit voldoende is voor een gemiddeld huishouden komt deze snelheid niet in de buurt van de huidige maximale snelheid via glasvezel.

KPN glasvezel kiezen

Mocht je op jouw adres KPN glasvezel kunnen ontvangen dan brengt dit een aantal voordelen met zich mee. Zo heb je met de hoge down en upload snelheid nooit meer last van langzaam internet ook al zit je met meerdere apparaten en personen op het internet. Daarnaast heb je je eigen internet aansluiting en heeft de afstand tot de wijkkast hierbij geen negatieve gevolgen.

Bij KPN heb je keuze tussen alleen internet pakketten, zoals de naam als zegt neem je hierbij alleen glasvezel internet af bij KPN waarbij je kunt kiezen voor 100Mb/s of 500Mb/s. Maar bij KPN kun je ook kiezen voor een alles in 1 pakket waarbij je naast het internet ook tv en telefonie bij KPN afneemt. Naast supersnel internet krijg je dan een compleet zenderpakket van KPN bij de internet. Beschik je over een 4K televisie dan kun je bij KPN zelfs je televisie pakket upgraden naar 4K televisie. Op dit moment zijn er nog maar weinig zenders in 4K maar de verwachting is dat dit aantal snel zal groeien.

Category: