U bent hier

Macro's Tellen

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 08/12/2017 - 12:34

Voedingsschema’s

Er zijn veel fitness gurus en personal trainers die zweren bij vaste voedingsschema's. Dit houd ik dat je voor een bepaalde tijdsperiode, (Bijv. 12 Weken) een vast schema hebt met dezelfde voeding. Uiteraard zijn er vaak wel 3 opties van bepaalde soorten voedsel waaruit je kan kiezen, maar de structuur staat vast. Met dit soort schema’s kun je bijvoorbeeld voor het avondeten kiezen uit vis of kip met broccoli of spinazie en dan iets van bruine rijst of pasta erbij. Als je een gezin hebt, studeert of gewoon een druk en hectisch leven hebt, is dit bijna ondoenlijk en kost het gewoon erg veel tijd. Zijn er andere manieren? Jazeker!

‘Does it fit your macro’s’

Dit is de naam voor het nieuwe flexibele eten, terwijl je nog steeds al je fitness doelen kan bereiken. Er zijn tegenwoordig talloze apps voor je smartphone, waarop je je caloriën en macros kan bijhouden. Macros zijn: Koolhydraten, Vetten en Eiwitten. Het is voor je fitnessdoel erg belangrijk om deze allemaal in balans te houden, vandaar ook dat de voedingsschema's zo immens populair waren. Nu kun je met je smartphone en een beetje ‘eyeballen’ het makkelijker maken voor jezelf. Enkele apps hiervoor zijn: (Beide apps zijn gratis en zijn te vinden in de appstore en google play store)

-Myfitnesspal
-Lifesum

Ik ben zelf sinds een half jaar constant mijn macro’s aan het bijhouden met beide apps en merk erg goede resultaten in mijn fitness avontuur. 10 KG afgevallen, van 20% bodyfat terug naar 10% en nu rustig weer wat spiermassa opbouwen. Niet alleen fysiek merkte ik resultaat, maar vooral ook mentaal. Frisser wakker worden, meer energie en betere concentratie. Het is echt makkelijker dan je denkt. Het kost me maar 5 minuten per dag om even in te voeren wat ik eet in de app.

Het werkt als volgt. Je gaat gezond eten, maar eet waar je zin in hebt. Dit kan elke dag wat anders zijn. Met de app scan je barcodes van de producten die je consumeert. Zolang je binnen de balansverhouding blijft tussen de macro nutriënten, kan je alles eten. Zo kan ik s ochtends een boterham met kaas eten, in de middag een big mac als ik wil en s’avonds een bak kwark. Het maakt in principe niet uit, als je maar je nutriënten bij houdt met de app. Uiteraard is groente en gezond eten wel aan te raden over junkfood, alleen al voor de voedingswaarde en het volume dat je kan eten. Maar als je het heel abstract bekijkt, maakt het niet uit wat je eet. Op deze manier kun je heel makkelijk je dieet aanpassen ‘on the fly’, zelfs met die lekkere sandwich van de bakker om de hoek ;) Probeer het eens! Investeer 5 minuten per dag voor het invoeren van je eten en merk resultaat binnen enkele weken!

Geschreven door: Jelmer Jetten, Fitnessgek en bloggend op http://jmrfitness.eu

Category: