U bent hier

Permanente make-up haarfijn uitgelegd

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 06/20/2017 - 11:03

Met permanente make-up kun je lippen en wenkbrauwen permanent verfraaien. Alles wat eerst met een potlood ging, wordt mu langdurig (1 tot 4 jaar) op de huid ingebracht.
Andere mogelijkheden zijn eyeliners, lipliners, rouge en fullips. Ook littekens en vitiligo-gevolgen kunnen op deze manier worden gecamoufleerd.

Deze techniek bestaat al enige tijd en wordt in Nederland sinds ongeveer 1988 toegepast. In Korea en in Amerika is de techniek al veel langer heel erg populair. Een van de eerste boeken hierover verscheen in of rond 1978.

Permanente make-up is niet, in tegenstelling tot wat sommige mensen soms denken, hetzelfde als een tatoeage. Een tatoeage wordt écht permanent geplaatst, in het bindweefsel onder de huid. De tatoeage is daardoor in principe levenslang.

Permanente make-up werkt anders en wordt onder de lederhuid geplaatst. De pigmentatie is daardoor eigenlijk niet letterlijk permanent, maar blijft wel heel erg lang zitten: het resultaat is één tot vier jaar zichtbaar.

Van tevoren wordt ingegaan op de wensen en bekijkt de behandelaar de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt dan eerst getekend op de huid, om te kijken of de behandeling naar wens is. En bevalt het ontwerp, dan kan de tekening blijven staan en is het een kwestie van het aanbrengen van het pigment op de huis.

Vlak na de behandeling is de pigmentatie vaak nog iets donkerder. Dit duurt een paar dagen. Na een dag of vier dan wordt de pigmentatie weer lichter. Dit komt omdat de opperhuid (ook vol pigment) zal afstoten. Soms gaat dit gepaard met kleine korstjes en schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er lichter uit. Vaak is er na vier weken nog een tweede behandeling om correcties in vorm en kleur aan te brengen.

Tags: