U bent hier

PVC Kliklaminaat

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 04/17/2017 - 12:28

Het gebruik van PVC kliklaminaat komt met name voor in bedrijven. Onder andere in kantines en bedrijfsruimtes want deze vloerdelen extreem solide zijn en gemakkelijk te onderhouden zijn. vanwege de uitstekende hygiene ziet men zulke vloerdelen vaak in ziekenhuizen. Wij zien ze echter steeds meer in de particuliere branche.

Vaak denkt men bij pvc vloeren aan kamer breed vinyl. Ze zijn echter vele malen sterker dan de bekende vinyl vloeren ondanks dat ze van hetzelfde materiaal gemaakt zijn. PVC kliklaminaat is voorzien van een harde toplaag welke niet in te drukken is. Terwijl de oorsponkelijke vinyl vloeren vrij zacht en indrukbaar waren.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u door de vele toepassingen door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom leggen wij in dit artikel de eigenschappen en mogelijkheden voor u uit. Dan krijgt u een goed idee en overzicht mocht u op zoek zijn naar een nieuwe vloer.

PVC Kliklaminaat Gebruik

PVC kliklaminaat maakt gebruik van een uniek klik systeem. Een pvc kliklaminaat vloer is in principe hetzelfde als laminaat van hout. Met het verschil dat het is gemaakt van een ander materiaal. PVC laminaat vloeren zijn door hun kliksyteem eenvoudig zelf te leggen en eventueel naderhand te verhuizen.

Voor een pvc kliklaminaat vloer hoeft de ondervloer niet vlak te zijn. Zij kunnen afhankelijk van de fabrikant en dikte, oneffenheden van 1,5 mm aan. In het geval dat u momenteel plavuizen ebt liggen, en geen zin om deze te verwijderen. Dan is het voordel van pvc kliklaminaat dat u deze over de plavuizen kunt leggen.

PVC kliklaminaat vloeren worden in diktes van 4mm to 7mm verkocht. Ze worden tevens in een houten of plavuizen design met slijtlagen van 0,30 mm to 1 mm geleverd. Om een pvc kliklaminaat ook op een echte houten vloer te laten gelijken, worden ze ook met diverse structuren geleverd. Waar je bij de vinyl vloeren alleen de zogenaamde geborstelde structuren tegenkomt. Heb je bij het pvc kliklaminaat een veel ruimere keus, zoals bijvoorbeeld:

Barnside structuur: dat is de geborstelde orginele structuur voorzien van een structuur welke voelbaar is doch niet overeen komt met de structuur van een houten plank. Sawcut structuur: hierbij is de toplaag van een horizontalen en diagonale voorzien, en het ziet er uit alsof er met een cirkelzaag overheen geschaafd is. IRE stuctuur: de bovenlaag is hier voorzien van een oppervlakte met voelbare knoesten en nerven net als bij een echte houten plank.

H1Looselay vloeren of los gelegde PVC vloerenH1

Dergelijke pvc vloeren worden verkocht in tegel en plank formaat. Zij worden indien de ruimte het toe laat, zonder klikken of lijm op een harde vlakke ondervloer gelegd. deze worden vaak gebruikt voor bedrijfskantines, en beschikken over hoge kwaliteits eisen.

Indien men een gedeelte van de vloer tapijt wil, zijn pvc vloeren ook ideaal om een strook voor een keukenblok te leggen. In de meeste gevallen is de dikte van pvc kliklaminaat 5mm. PVC vloeren worden in dessins zoals steen, hout en ook beton look verkocht.

Connect PVC laminaat vloeren

Connect PVC laminaat vloeren worden d.m.v. een zwaluwstaart verbinding als een soort puzzel aan elkaar gemonteerd. Dergelijke vloeren worden veel gebruikt in magazijnen en bedrijfspanden. Er kan zonder dat er beschadigingen onstaan aan de vloer met heftrucks overheen gereden worden. Ze zijn verkrijgbaar in beton, effen kleur, plavuis en confetti look. Helaas zijn deze pvc laminaten nog niet in hout look verkrijgbaar.

Momenteel wordt in bedrijfspanden en woningbouw veel gebruik gemaakt van "dry back" verliijmde PVC vloeren. Ons advies is om dergelijke vloeren door een vakman te laten plaatsen. De ondergrond bij zulke vloeren dient permanent droog, vlak en hard te zijn.

De dikte van deze pvc vloer bedraagt 2mm to 3mm. Afhankelijk van het gebruiksdoel is de dikte van de slijtlaag 0,20mm en 0,50mm. Voor een bedrijfspand raden wij een dikte van 0,50mm voor de slijtlaag aan. Een slijtlaag dikte van 0,30mm volstaat in een woning waarin niet overmatig gelopen wordt. Een plavuizen en houten dessin is verkrijgbaar voor deze soort vloer.

Ondervloeren en PVC vloeren

Kortom PVC vloeren mogen alleen worden gelegd op niet indrukbare harde ondervloeren. Niet iedere ondervloer is geschikt om een pvc vloer op te leggen. Het is daarom raadzaam om u te laten adviseren of u een ondervloer nodig hebt bij de aankoop van een PVC of laminaat vloer.

Category: