U bent hier

Test glasvezel beschikbaarheid met Glasvezel check

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 11/07/2017 - 15:50

Glasvezel check

In Nederland beschik minder dan de helft van alle huishoudens over een glasvezel verbinding, maar het is niet altijd duidelijk welke huishoudens wel en niet over glasvezel beschikken. Omdat het glasvezel netwerk een nieuw netwerk is moet de straat opengebroken worden om zo de glasvezel kabel te kunnen leggen. Hierdoor kunnen sommige huishoudens in de zelfde buurt en met de zelfde postcode wel glasvezelinternet ontvangen en andere huishouden weer niet. Met behulp van een glasvezel check krijg een snel te zien of er glasvezel beschikbaar is op jouw postcode en huisnummer.

Naast de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres laat de glasvezel check ook de beschikbaarheid van kabel internet zien en de maximale ADSL internetsnelheid. Daarnaast krijg je een overzicht te zien van alle internetaanbieders die de verschillenden internet typen op jouw adres leveren. Ondanks dat glasvezel internet met een huidige maximale snelheid van 500Mb/s erg snel is een 100Mb/s ADSL snelheid als snel genoeg voor een klein huishouden van ongeveer 3 tot 4 personen. Daarnaast is ADSL internet bijna altijd een goedkopere keuze dan glasvezel internet.

Glasvezel groei krimpt

Helaas lijkt de groei in nieuwe glasvezelverbindingen onder Nederlandse huishoudens af te nemen ondanks dat een groot deel van de huishoudens nog niet beschikt over een glasvezel verbinding. Vooral in de randstad is het percentage van huishoudens met glasvezel internet erg laag. Een reden voor deze vertraagde groei kan zijn dat KPN (de grootste aanlegger van glasvezel) zich meer lijkt te focussen op het verbeteren van de DSL verbinding met nieuwe technieken als VDSL en pair bounding. Een motivatie vanuit KPN voor deze keuze zou kunnen zijn dat het het aanleggen van het glasvezel netwerk een erg grote investering is die zich mogelijk niet meteen uit laat betalen.

Category: