U bent hier

Een top tien van de beste oorlogsboeken ooit

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 05/09/2017 - 18:49

Boekentips.com is een nieuwe website waar je allerlei top tiens van de beste boeken in bepaalde genres kan terug vinden. Een website die helemaal in het teken van goede boeken staat dus. Je vindt er bijvoorbeeld uitgebreide lijsten van de best verkochte boeken, romans en thrillers in België en Nederland. Daarnaast heb je top tiens van de beste horror boeken, science fiction boeken, boeken ver vampiers en nog veel meer.

Een interessante top tien (top vijftien eigenlijk) is die van de beste oorlogsboeken ooit. Het is natuurlijk geen makkelijke taak om een top 15 van de 'beste' oorlogsromans op te stellen. Er zijn zoveel uitstekende oorlogsromans geschreven dat er wel altijd commentaar zal zijn op het ontbreken van dit of dat boek. In de lijst gaat het ook om internationale boeken. Je vindt er dus geen Nederlandse oorlogsromans.

Op nummer één staat Van het westelijk front geen nieuws, in het Engels All Quiet on the Western Front van Erich Maria Remarque. Het wordt door velen als één van de beste oorlogsromans, zo niet dé beste oorlogroman ooit beschouwd. Van het westelijk front geen nieuws is sedert de eerste dag van verschijnen in 1928 niet alleen een literair monument geweest, maar een politiek en cultureel feit van grote betekenis. Door de sobere en pregnante beschrijving van de oorlogswaanzin werd het werk ogenblikkelijk en blijvend herkend als een der belangrijkste en indrukwekkendste boeken van de moderne tijd.

Op nummer twee staat Catch-22. Joseph Heller schreef met Catch 22 'de oorlogsroman die alle andere oorlogsromans overbodig maakt'. Het is een absurd boek maar tegelijk ook origineel, bitter, vulgair, geestig, spitsvondig en ontroerend. Volg de link hierboven om alle boeken over oorlog te ontdekken.

Category: