U bent hier

Uitvaartverzekering

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 09/25/2017 - 15:52

Beter goed voorbereid!

Misschien lijkt dit momenteel veel te ver van je bed, maar soms is het beter je goed voor te bereiden op wat er komen gaat. Een goed voorbeeld hiervan is je voorbereiden op wanneer je er niet meer bent. Een goede manier hiervoor is door een uitvaartverzekering te nemen. Maar waarom zou je dit doen?

Waarom zou je kiezen voor een uitvaartverzekering?

Het lijkt iets luguber, en misschien wil je hier nu wel niet mee bezig zijn, maar anderzijds kan je nooit zeker genoeg zijn. Je kan immers altijd een ongeluk krijgen in je leven waardoor je er niet meer bent. Je wilt dan dat je omgeving kan rouwen om het verlies en dat ze zich niet meer hoeven bezig te houden met de uitvaart. Wanneer je zo'n uitvaartverzekering zou nemen weet je dat de kosten gedekt zijn voor de uitvaart door de verzekering en kan je je wensen doorgeven rond de uitvaart. Zo bespaar je je familie al een hele hoop praktisch geregel.

Kosten uitvaartverzekering

Hoeveel een uitvaartverzekering exact kost, is heel moeilijk te zeggen. Dit is heel sterk afhankelijk van aanbieder tot aanbieder en van doemule tot formule. Toch kunnen we een gemiddelde prijs proberen mee te geven hierbij: als je 60 jaar bent, en je wenst je uitvaart te verzekeren tot 5000 euro. Bovendien wens je dit te betalen op 20 jaar tijd, dan betaal je hier zo'n 22 euro per maand voor. Nemen we hetzelfde bedrag en dezelfde termijn, maar nu nemen we als voorbeeld iemand van 25 jaar oud, dan betaal je hier gemiddeld 15 euro per maand voor.

Wat is het voordeel van een uitvaartverzekering?

Zoals eerder al aangehaald, is het een opluchting voor de nabestaanden, aangezien zij zich nu geen zorgen meer hoeven te maken over de financieën( die soms wel tot zo'n 5000 euro kunnen oplopen!) en ze hoeven zich niet meer bezig te houden met alle praktische zaken die bij een uitvaart horen. Het is niet enkel voor je nabestaanden een hele geruststelling, maar zeker ook voor jezelf! Zo weet je immers dat je nabestaanden de tijd en ruimte krijgen om te rouwen om het verlies.

Een goede tip bij het afsluiten van deze verzekering, is om de verschillende aanbieders met de verschillende prijzen en verschillende voorwaarden met elkaar te vergelijken. Je hebt het hopelijk niet te vlug nodig maar het werkt alvast heel geruststellend voor de meesten dat ze een plan hebben in het geval er iets mocht misgaan.

Category: