U bent hier

Vergelijk en bespaar op je autoverzekering

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 05/05/2017 - 09:51

Zodra je een auto koopt ben je verplicht deze te verzekeren. Er zijn veel maatschappijen die een autoverzekering aanbieden, dus de concurrentie is groot. Om zo goedkoop mogelijk een verzekering af te sluiten zijn er handige tips. Maar als je echt wilt besparen doe je dat door naar de website van autoverzekering afsluiten te gaan. Op deze site staan alle maatschappijen en producten en kun je de beste/goedkoopste autoverzekering afsluiten. De premie van de verzekering wordt bepaald door een aantal factoren zoals: het merk, model, gewicht, bouwjaar, type brandstof, leeftijd van de verzekeringsnemer en het postcode gebied waar je woont.

Tips om te besparen op je autoverzekering.
1. Welke dekking heb je nodig.
Er zijn drie soorten dekkingen. Je bent verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. De dekking kun je bepalen aan de hand van de leeftijd van je auto.
WA: hierbij wordt de schade vergoed die je veroorzaakt hebt aan een ander voertuig. De schade aan je eigen voertuig wordt niet vergoed.
WA-beperkt casco: is een verzekering die de schade vergoed aan een ander voertuig maar ook schade die jezelf hebt door bijvoorbeeld storm, autoruiten, aanrijding met dieren, diefstal en brand.
WA-volledig casco: bij deze dekking wordt de schade vergoed als bij WA en WA- beperkt casco, maar ook de schade aan je eigen auto door eigen schuld en vandalisme.

2. Je eigen risico verhogen.
Als je je eigen risico verhoogt kun je korting krijgen op je premie. Als er schade is, dien je dit eerst zelf te betalen tot het bedrag waarvoor je een eigen risico hebt. Boven dit bedrag betaald de verzekering uit.

3. Hoeveelheid kilometers per jaar.
Als je weinig kilometers per jaar rijdt kun je veel geld besparen op je premie. Hoe minder met de auto gereden wordt, hoe minder premie je betaald.

4. Neem meerdere verzekeringen af.
Hoe meer verzekeringen je bij een maatschappij afsluit hoe hoger de korting is die je kunt krijgen op je verzekeringen. Het is dus aan te raden om alle verzekeringen eens na te gaan en te kijken of je kunt overstappen.

5.Betaal kleine schades zelf.
Als je een kleine schade hebt, is het verstandig om dit zelf te betalen. Op deze manier kun je je schadevrije jaren behouden op de bonus-malus ladder en wordt de korting die je elk jaar krijgt hoger.

6. Beveiliging.
Als je je auto beveiligd met bijvoorbeeld een startonderbreker of een alarm erin zet, kun je korting krijgen op je premie.

7. Sluit een verzekering online af.
Je hebt dan niet de kosten die je moet betalen aan een tussen persoon. Met online een verzekering afsluiten kun je 10 tot 30% besparen.

8. Een goedkope autoklasse.
Als je een auto koopt in een goedkopere klasse kun je ook besparen. De reparaties van deze auto's zijn goedkoper maar ze zijn ook minder diefstal gevoelig, waardoor de verzekering lager is.

9. Aanvullende verzekeringen.
Vaak is het mogelijk om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Denk hierbij aan: schade verzekering inzittende, ongevallen verzekering inzittende, pechhulp in Nederland of heel Europa en rechtsbijstand. Kijk je andere verzekeringen na zodat je niet dubbel verzekerd bent.

10. Betaling.
Betaal als het mogelijk de premie in een keer volledig. Doordat je de premie niet in gedeeltes betaald kun je korting krijgen.

11. Voorwaarden.
Lees goed de voorwaarden voor je een verzekering afsluit, zodat als je schade hebt je niet voor verrassingen komt te staan.

12. Collectieve korting.
Soms kun je korting krijgen als je bent aangesloten bij een collectief.

Er zijn genoeg mogelijkheden om te besparen op je autoverzekering. Maar om echt te kunnen besparen is het verstandig om alle verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Voor meer informatie kunt u kijken op autowereld.com

Category: