U bent hier

Welk gezelschapsspel is geschikt voor mensen die eigenlijk niet van spelletjes houden?

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 06/20/2017 - 10:22

Tja, je moet het maar voorhebben. Zelf hou je ervan om een spel op tafel te leggen, maar je vindt niemand om mee te doen. Het tegenargument van de andere personen is dan vaak “ik doe dat niet graag”. Maar... kennen ze wel echte gezelschapsspelletjes? Als je vraagt naar wat ze al gespeeld hebben, komen ze dan verder dan de ouderwetse Monopoly, Ganzenbord en Mens-erger-je-niet?

Vandaag de dag zijn er zo veel leuke moderne gezelschapsspelletjes dat er echt voor ieder wel wat wils is. Wil je iemand overtuigen om eens een spelletje mee te doen? Hieronder geef ik je vijf tips voor bordspellen voor volwassenen die weinig of nooit spelletjes spelen.

Tip 1

Neem geen te moeilijk spel uit de kast. Voor mensen die niet thuis zijn in het spelen, mag er echt geen half uur uitleg voorafgaan aan het spel. Neem je toch een moeilijker spel, dan geeft de andere persoon al op nog voor hij het spel begonnen is. Het bordspel Tsuro is een fijne instapper. Het spel is al geschikt voor kinderen vanaf 8+. Na 2 minuten uitleg, kan je starten met spelen.

Tip 2

Begin niet met zware tactiek. Neem iets toegankelijk waar wat geluk mee gemoeid gaat en waarbij je tijdens het spel nog kan praten met elkaar. Dobbelspelletjes doen het doorgaans er goed bij beginners. Een leuk dobbelspel, dat ook goed gesmaakt wordt door vrouwen, is Qwixx.

Tip 3

Start met korte spelsessies. Dan is er geen moment verveling mogelijk en wordt de tijd samen ervaren als quality time.

Tip 4

Als je merkt dat de andere speler(s) niet goed tegen hun verlies kunnen, probeer dan eens een coöperatief spel. Dit zijn spellen waarin je met verschillende spelers samen speelt om te winnen. Ofwel win je allemaal, ofwel verlies je samen. Het spel Roar van 999 games is bijvoorbeeld een tof coöperatief spel waabij één speler de rol van een vluchtend monster op zich neemt, terwijl alle andere spelers hem samen proberen te vangen.

Tip 5

Probeer eens een spel met wat humor. Het hoeft echt allemaal niet zo serieus te zijn. Op een spelletjesavond gaat het erom dat dat iedereen zich amuseert. Nodig wat mensen uit en gooi bijvoorbeeld het partyspel Time's up op tafel. Wees maar zeker dat er gelachen zal worden!

Category: