U bent hier

Het Woudagemaal draaide weer.

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 09/13/2017 - 12:59

Zag op Rtl 4 een leuk uitje voorbij komen. Ik dacht dat wil ik zeker vastleggen.En of dit uniek is dat kan ik je zeker vertellen. Het gemaal draaide op voelen toeren. Al hoewel hij eerst opgang moest komen. Maar wat was het indruk wekkend en goed verzorgd allemaal. Was hier nog nooit geweest heb er geen spijt van dat ik gegaan was. Camera ging uiteraard ook weer mee. Eenmaal binnen kreeg ik eerst een gekleurd kaartje voor de rondleiding.Werd al snel omgeroepen en kreeg je een begeleider mee die legde alles goed uit zijn naam was Douwe van de meer.En ook een gezellig groepje mensen.Had het goed naar mijn zin. Normaal ga je eerst de film bekijken en dan pas de rondleiding.Maar dit was voormij ook goed was een mooie 3D Film erg interessant. Dikke pluim voor de vrijwilligers en vrijwilligsters alles goed geregeld en verzorgd. Voelde op mijn gemak ondanks dat het druk was. In het bezoekers centrum nog veel informatie te lezen over het gemaal deze was ook erg mooi opgezet en leerzaam. Leuke tip voor scholen. Bedankt voor de uitleg van het Woudagemaal ik heb zeker genoten van deze Maandag ochtend.

Het Woudagemaal is gebouwd in de nadagen van het stoomtijdperk. In de 19e en eerste helft van de 20e eeuw stonden ’s winters grote delen van Fryslân onder water. Om wateroverlast in Fryslân tegen te gaan, is in 1913 besloten een stoomgemaal bij Lemmer te bouwen. Het Woudagemaal werd in 1920 geopend door Koningin Wilhelmina en heeft als grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld nog steeds een praktische functie in de Friese waterhuishouding.

Het gemaal is vernoemd naar ir. Dirk Frederik Wouda (1880-1961), toen hoofdingenieur van de Provinciale Waterstaat. Hij was verantwoordelijk voor ontwerp en uitvoering van het gemaal in de stijl van de Amsterdamse School. Bij de berekening van de werktuigbouwkundige installaties werd ir. Wouda bijgestaan door ir. J.C. Dijxhoorn (1862-1941) van de Technische Hogeschool Delft.

Willen jullie nog meer info lezen dat kan op dit blog http://rieklegtvast.nl/?p=1823 veel kijk en leesplezier.

Category:

Tags: